Kanonballregler 2013

1. Vinner av stein-saks-papir velger enten å starte med ballen eller velger banehalvdel.

2. Før hver kamp nominerer lagene hver sin konge, som begynner i endeområdet. Kongen har 3 liv og får bare komme ut av endeområdet når alle de 5 andre på laget har blitt truffet og er i endeområdet. Kongen har 3 liv og klarer noen av medspillerne i endeområdet å treffe en motstander, så går kongen tilbake til endeområdet. Blir kongen truffet 3 ganger så er spillet slutt.

3. En motstander er ute når han/hun blir truffet direkte av ballen, og må da gå bak motstanderens område – endeområdet. Unntaket er om ballen treffer hodet først – siden det frir. Treffer ballen kroppen deretter hodet, frir det ikke med mindre ballen poles. Hvis en spiller blir truffet, er det laget som mister en spiller som beholder ballen.

4. Spillere i endeområdet kan skyte seg fri, og inn på banen ved å treffe motstanderen. Treffer kongen en motspiller fra endeområdet, frigis en valgfri spiller.

5. Greier motstanderen å pole ballen (holde ballen i fast grep uten at ballen berører bakken) så er kasteren ute. Laget som poler ballen beholder ballen.

6. Går ballen via flere spillere før den går i bakken så er alle spillerne ballen treffer før den går i bakken ute.

7. Om en motstander greier å fange ballen etter at en medspiller er truffet og ballen fortsatt er i lufta, så gjelder pol-regelen ovenfor. Dette gjelder også utenfor banen (volleyballregel). Greier man ikke å fange ballen er de som er truffet av ballen før den treffer gulvet ute.

8. Spillerne har lov til å strekke seg etter ballen så lenge de ikke berører motstanders del av banen. Overtredelse medfører at motstanderen beholder ballen.

9. Det er ikke lov å gå utenfor banen utenom når man blir truffet, skal hente ballen eller poler ballen utenfor banen etter at en medspiller er truffet (se regel 7). Hvis en spiller som forsøker å unngå å bli truffet, går utenfor banen er spilleren ute.

10. Laget som berører ballen sist, slik at ballen havner utenfor banen, mister ballen til motstanderlaget. Kastes ballen over kortlinjen slik at den spretter tilbake på motstanderens banehalvdel, beholder motstander ballen.

11. For å vinne må alle motstanderne + kongen være ute av spillet.

12. Alle kamper spilles med én omgang, unntatt finalen som spilles i tre omganger.

13. Olav Magne Dønnem kan ikke endre reglene underveis uten at dette konfereres med, og godtas av regelkomiteen.

14. For å unngå krangling må protest leveres til Sekretariatet skriftlig senest 10 minutter etter kampslutt. Dommer skal om mulig gjøres oppmerksom på protesten under kampen. Gebyr kr. 300 (som tilbakebetales dersom protesten blir tatt til følge) må vedlegges. Juryens vedtak er endelig og kan ikke påklages.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s